fbpx
 Diferențe de fiabilitate între N47 și B47 BMW

Diferențe de fiabilitate între N47 și B47 BMW

Motoarele BMW N47 și B47 sunt două dintre cele mai populare motoare diesel ale producătorului german de automobile BMW. N47 a fost lansat în 2007, iar B47 a fost introdus în 2014, înlocuind N47.

Există câteva diferențe semnificative de fiabilitate între cele două motoare. Una dintre problemele cele mai des întâlnite la motoarele N47 a fost lantul de distribuție, care s-a dovedit a fi foarte fragil și se putea rupe sau îndepărta din cauza uzurii premature sau a defecțiunilor. Aceasta a cauzat multe probleme, inclusiv daune la motor și pierderea puterii. Pe de altă parte, motoarele B47 sunt cunoscute pentru a fi mult mai fiabile în ceea ce privește lantul de distribuție.

Un alt aspect care face ca motoarele B47 să fie mai fiabile decât cele N47 este sistemul de recirculare a gazelor de eșapament (EGR). Motoarele N47 au avut probleme cu acest sistem, care s-a blocat și a provocat probleme de performanță. Motoarele B47 au fost îmbunătățite cu un nou sistem EGR care este mult mai fiabil și nu are probleme de blocare.

De asemenea, motoarele B47 sunt mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și emisiilor, ceea ce le face mai prietenoase cu mediul înconjurător decât motoarele N47.

În general, motoarele B47 sunt considerate mai fiabile decât cele N47, datorită îmbunătățirilor făcute de BMW. Cu toate acestea, este important să înțelegem că fiecare motor poate avea probleme și defecțiuni, chiar și cele mai fiabile. Prin urmare, este întotdeauna important să se efectueze întreținerea și reparațiile în mod regulat pentru a menține performanța și fiabilitatea motorului.

error: CONTINUTUL ESTE PROTEJAT